Tarja

Olen helmihullu koruilija. Enimmäkseen teen korvakoruja, mutta teen myös rannekoruja ja kaulakoruja. Materiaaleina käytän .925-hopeaa (sterling-hopeaa), nikkelitöntä ja lyijytöntä korumetallia sekä laadukkaita helmiä korukivistä, simpukankuoresta ja lasista.

Kaikki kuvat blogissani ovat omiani. Ethän kopioi kuvia!


Hopeakorujen hoitaminen

Hopeakorut tummuvat ajan myötä. Tämä johtuu siitä, kun hopea reagoi ilmassa olevan rikkivedyn kanssa.

Tummuneen hopeakorun saa taas kiiltäväksi, kun vuoraa lasi- tai kiviastian alumiinifoliolla, kaataa kuumaa vettä folion päälle ja lisää tavallista ruokasuolaa veteen. Lisää korut folion päälle ja anna vaikuttaa. Kun koru koskettaa foliota, alumiini pelkistää hopean, ja koru puhdistuu.

Hopeoitua kuparia ei suositella puhdistettavaksi tällä keinolla. Myöskään kaikki kivilaadut eivät kestä suolavesi-käsittelyä.

Älä puhdista hopeakorua hammastahnalla, sillä tahna sisältää silica-rakeita, jotka naarmuttavat hopean pilalle.




16. tammikuuta 2010

Teknisiä viilauksia

Koruaarteet-blogi on saanut lopullisen muotonsa. Aika on mennyt siivillä blogin kanssa touhutessa.

Korut ja materiaalit odottavat inspiraatiota aarrearkussani. Sen verran voin paljastaa, että tämän hetken suosikkivärejäni kivihelmissä on fuksianpunainen ja violetti. Myös mustaa löytyy kiiltävänä ja mattana. Kivilajeista suosikkini on akaatti, sitä löytyy pyöreänä viistehiottuna, sileänä isompana riisinä ja särönä. Hematiitti on kestosuosikki. Uusina kivinä löytyy "Onyx" ja "Black Stone". Simpukankuorihelmissä ja -riipuksissa värivalikoima on fuksian ja lilan lisäksi mm. turkoosi ja vaalea oranssi. Lasihelmissä värivalikoimaa löytyy vaaleasta vihreästä vaaleaan lilaan, ametistin värisestä vaaleaan siniseen.

Seuraavaksi alkaa korujen valokuvaus ja kuvien liittäminen Koruaarteet-blogiin. Siinä voi vierähtää aikaa hetki, jos toinenkin. Koruja on nimittäin kertynyt jo melkoinen määrä.