Tarja

Olen helmihullu koruilija. Enimmäkseen teen korvakoruja, mutta teen myös rannekoruja ja kaulakoruja. Materiaaleina käytän .925-hopeaa (sterling-hopeaa), nikkelitöntä ja lyijytöntä korumetallia sekä laadukkaita helmiä korukivistä, simpukankuoresta ja lasista.

Kaikki kuvat blogissani ovat omiani. Ethän kopioi kuvia!


Hopeakorujen hoitaminen

Hopeakorut tummuvat ajan myötä. Tämä johtuu siitä, kun hopea reagoi ilmassa olevan rikkivedyn kanssa.

Tummuneen hopeakorun saa taas kiiltäväksi, kun vuoraa lasi- tai kiviastian alumiinifoliolla, kaataa kuumaa vettä folion päälle ja lisää tavallista ruokasuolaa veteen. Lisää korut folion päälle ja anna vaikuttaa. Kun koru koskettaa foliota, alumiini pelkistää hopean, ja koru puhdistuu.

Hopeoitua kuparia ei suositella puhdistettavaksi tällä keinolla. Myöskään kaikki kivilaadut eivät kestä suolavesi-käsittelyä.

Älä puhdista hopeakorua hammastahnalla, sillä tahna sisältää silica-rakeita, jotka naarmuttavat hopean pilalle.




1. helmikuuta 2010

Ostostelua

Viikonloppu vierähti pääkaupunkiseudulla. Ja tottakai muun ostostelun seassa mukaan tarttui myös korutarvikkeita. Eräästä helmikaupasta ostin hopeoitua kuparilankaa 12 metriä ja sterling-hopealankaa 2 metriä. Lisäksi löysin toisen valmistajan hopeoitua kuparilankaa eräästä askarteluliikkeestä sekä lattapihdit ilman uritusta. Ostoskoriin löytyi myös hopeoituja nappikorvakoruja ja hiuspinnejä. Niin ja Wig Jig -langankieputusvehje. Nytpä siis ahkerasti harjoittelemaan kieputettujen korupohjien tekemistä sekä kierteisten lenkkien vääntelyä aluksi hopeoidulla langalla ja ehkäpä sitten ihan aidolla sterling-hopealangalla. Kuvia laittelen, kunhan tuotokset ovat julkaisukelpoisia :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti