Tarja

Olen helmihullu koruilija. Enimmäkseen teen korvakoruja, mutta teen myös rannekoruja ja kaulakoruja. Materiaaleina käytän .925-hopeaa (sterling-hopeaa), nikkelitöntä ja lyijytöntä korumetallia sekä laadukkaita helmiä korukivistä, simpukankuoresta ja lasista.

Kaikki kuvat blogissani ovat omiani. Ethän kopioi kuvia!


Hopeakorujen hoitaminen

Hopeakorut tummuvat ajan myötä. Tämä johtuu siitä, kun hopea reagoi ilmassa olevan rikkivedyn kanssa.

Tummuneen hopeakorun saa taas kiiltäväksi, kun vuoraa lasi- tai kiviastian alumiinifoliolla, kaataa kuumaa vettä folion päälle ja lisää tavallista ruokasuolaa veteen. Lisää korut folion päälle ja anna vaikuttaa. Kun koru koskettaa foliota, alumiini pelkistää hopean, ja koru puhdistuu.

Hopeoitua kuparia ei suositella puhdistettavaksi tällä keinolla. Myöskään kaikki kivilaadut eivät kestä suolavesi-käsittelyä.

Älä puhdista hopeakorua hammastahnalla, sillä tahna sisältää silica-rakeita, jotka naarmuttavat hopean pilalle.
19. tammikuuta 2010

Koruaarteet kuvina

Koruaarteet on nyt kuvattu. Urakka oli iso, mutta opinpahan samalla kuvausta ja kuvankäsittelyä. Alapuolelta löytyy nyt lähestulkoon kaikki tekemäni korut. Korujen kaunis kiilto ja kimallus oli vaikea tallentaa kameralla, joten todellisuudessa korut ovat paljon herkullisempia.

Korut ovat suurimmaksi osaksi uniikkikappaleita, mutta joitain koruja löytyy muutamia pareja samanlaisia. Korukivien värien kestävyys on testattu, mutta silti niistä saattaa irrota väriä kastuessaan. Eli en siis suosittele niiden kanssa saunaan tai suihkuun menoa.

Tästä eteenpäin koruaarteet-blogiin ilmestyy uusia kuvia koruista säännöllisen epäsäännöllisesti. Muistakaa käydä vilkuilemassa välillä.

Kommentteja, risuja, ruusuja ja kysymyksiä voitte lähettää koruaarteet-blogin omaan sähköpostiosoitteeseen koruaarteet(miukumauku)gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti