Tarja

Olen helmihullu koruilija. Enimmäkseen teen korvakoruja, mutta teen myös rannekoruja ja kaulakoruja. Materiaaleina käytän .925-hopeaa (sterling-hopeaa), nikkelitöntä ja lyijytöntä korumetallia sekä laadukkaita helmiä korukivistä, simpukankuoresta ja lasista.

Kaikki kuvat blogissani ovat omiani. Ethän kopioi kuvia!


Hopeakorujen hoitaminen

Hopeakorut tummuvat ajan myötä. Tämä johtuu siitä, kun hopea reagoi ilmassa olevan rikkivedyn kanssa.

Tummuneen hopeakorun saa taas kiiltäväksi, kun vuoraa lasi- tai kiviastian alumiinifoliolla, kaataa kuumaa vettä folion päälle ja lisää tavallista ruokasuolaa veteen. Lisää korut folion päälle ja anna vaikuttaa. Kun koru koskettaa foliota, alumiini pelkistää hopean, ja koru puhdistuu.

Hopeoitua kuparia ei suositella puhdistettavaksi tällä keinolla. Myöskään kaikki kivilaadut eivät kestä suolavesi-käsittelyä.

Älä puhdista hopeakorua hammastahnalla, sillä tahna sisältää silica-rakeita, jotka naarmuttavat hopean pilalle.
23. toukokuuta 2010

Koruaarteiden kuulumisia

Ensimmäiset korukutsut pidetty. Kiitos emännälle ja osallistujille :)

Muutama tilauskoru odottelee postipakettien saapumista, joissa kouruihin on tulossa osia. Samalla tilasin vähän muutakin, tai no vähän enemmänkin.

Ja nyt on lähdössä taas tilaus Atlantin taakse. Paketti saapuu joskus juhannuksen tienoilla, joten siihen asti joutuu odottelemaan. Paketissa tulee tuttuja juttuja, mutta myös muutamia uutuuksiakin, riipuksia esimerkiksi.

Seuraavia korukutsuja odottellen:
Tarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti